Back to Top

tel.: 0229-240230

headerfacebook

HET GARAGE DE WAAG AUTOCROSSTEAM

Op weg naar een nieuwe overwinning

 

Een aantal jaren geleden is Autocross team de Waag begonnen met Jos Wagenaar. Hij reed eerst in de vrije standaard in Noord Holland en Friesland. Later is hij overgestapt naar de Sprint 2000cc bij de Nederlands Kampioenschappen en in Friesland.

JOS werd NEDERLANDSKAMPIOEN SPRINT 2000 in 2000 & 2001

cross1

 

Daarna werd er wat minder gestreden door Jos wegens drukte van het bedrijf en zoon Chris die op dat moment nog fanatiek mee deed aan kart wedstrijden door heel Nederland. Maar na een aantal jaar in een kart te hebben gezeten vond Chris dat het ook tijd werd voor een andere uitdaging en bouwde toen een Opel Kadet en hier streed hij in 2006 mee bij de wedtrijden van Geffen. Een jaar later bouwde Chris een Opel Astra en ging hier ook Nederlands Kampioenschappen mee rijden. In 2007 haalde hij een 4e plek in de Standaardklasse, en 2008 een 2e plek en was hij de enigste geen Toyota Mr2 rijder in de top5.

 

 

 

 

Na 3 jaar in een Opel gereden te hebben, kocht Chris ook een Toyota MR2 en bouwde deze helemaal naar eigen ideeën. Nadat hij in en 2009 een 2e plek op zijn naam wist te schrijven bij het NK in de Standaardklasse, kwam in 2010 het langverwachte kampioenschap op Chris zijn naam te staan in deze klasse. Maar ook in dat jaar heeft Chris een speciale MR2 gebouwd waarmee hij een jaar Euro-Pokals heeft gereden. Deze auto had in tegenstelling tot de andere MR2 geen beams motor. Maar ook hiermee kwam hij aan de top: hij haalde bij deze wedstrijden eveneens het kampioenschap binnen.

 

NEDERLANDSKAMPIOEN STANDAARDKLASSE 2010

blank

 1802

< NK

 

EUROPOKAL > blank

  

Het belangrijkste kampioenschap bij het NK betekende een overstap naar een andere klasse en dat werd de opvolging van Jos. Er werd een nieuw frame gebouwd samen met Ronald Groot, een BIG frame.
Dit moest de nieuwe uitdaging gaan worden voor de Sprint 2000cc klasse. De Audi motor, die ook achter de Sprinter van Jos heeft gezeten, werd de krachtbron achter dit frame. Het eerste jaar was een wisselend jaar! Met als afsluiter net geen top 10 plek. 11e algemeen tijdens het NK.

Met vallen en opstaan (en veel ontwikkelingswerk aan de auto), begon in 2013 het succes te komen met een overwinning en diverse podiumplekken.
2014 was een jaar dat er gestreden mocht worden om het kampioenschap, maar met 3 overwinningen en 2 mindere resultaten was het helaas net niet genoeg.
2015 werd een herhalingsjaar, ook weer net niet dat kampioenschap!

Maar daar was dan 2016 het jaar dat Chris zich  Nederlands Kampioen Sprint 2000cc  mag noemen! Daarnaast herhaalde hij dat in 2017!

 

3056 CrozzMedia   car

 

 

< 2016

2017 >

 

 

 

 

2018 en 2019 streed Chris weer mee om dat hoogste plekje, maar deze jaren hadden we het geluk met het materiaal niet aan onze zijde.

Nu 2020 mogen wij bouwen aan een heel nieuwe plan! en daar hopen we in 2021 mee aan de start te gaan staan in de Superklasse! Houdt daarom onze Instagram of Facebook in de gaten.

engine

Samen met monteurs Quinn en Gerrit gaan we er weer tegen aan. En natuurlijk is Jos er ook nog altijd bij voor de ondersteuning van Chris en het sleutelwerk!

     autocross jos

blank